Nelson House

Nelson-House-7.jpg
Nelson-House-6.jpg
Nelson-House-4jpg.jpg
Nelson-House-3.jpg
Nelson-House-5.jpg
Nelson-House-2.jpg
Nelson-House-8.jpg
Nelson-House-1.jpg

Key Info

Client

Orchard Portman

Location

Gosport, Hampshire

Value

£4.9m overall contract value

Completion Date

March 2012

What We Did

This client contacted with us after visiting one of our other completed private healthcare projects in London, The Cambian Churchill. After seeing the interiors they appreciated how key they were to the overall scheme and invited us to work with them to enhance the interiors on this project.

Nelson House is a step down rehabilitation Hospital in Gosport, Hampshire for males aged 18-65 with mental health problems. It prepares residents for discharge into the community through active and targeted therapy programs so it was crucial that the interior environment would aid the healing process. As the building is located close to the coast we decided that a beach theme would be fun and the colour ways would be fitting for a male environment. Bold colours, stripes, texture and artworks all contribute to the overall aesthetic. The end result is a vibrant yet homely interior which has a connection with its surroundings, something we believe is beneficial to the residents and staff.